Vesti

Bentley Bentayga Speed, Porsche Cayenne Turbo i Mercedes-AMG G63. Koga biste vi izabrali?

Video

Bentayga Speed
1.26KPregleda

Bentayga Speed, Cayenne Turbo i Mercedes-AMG G63 su trenutno među najbržim SUV modelima na planeti. Ekipa sa YouTube kanala CarWow ih je nedavno uporedo testirala sa ciljem da dokaže koji SUV zaslužuje titulu „najboljeg na svetu“.

Bentley Bentayga Speed, Porsche Cayenne Turbo i AMG G63

Prva stvar koju ćete primetiti na video snimku ispod teksta jeste da pored ova tri „džina“ stoji i omaleni Suzuki Jimny. Naravno, Jimny nije konkurenicja ostalim modelima, ali je tu. Razlog? Pa na njegovom mestu je trebalo da bude Jeep Grand Cherokee Trackhawk, ali se on nažalost pokvario. Prema tome, verujemo da su ljudi iz CarWow-a hteli da se našale.

Prvo su ova četiri SUV modela krenuli na „drag“ trku. Bentley sa pravom navodi da je Bentayga Speed najbrži SUV na svetu. On je četvrtinu milje prešao za svega 11,5 sekundi. Na drugom mestu našao se Porsche kome je za četvrinu milje trebalo 11,7 sekudni. Mercedes je trku završio za 12,3 sekundi. Reda radi, da navedemo i da je Jimny tu distancu prešao za 18,4 sekundi.

Sledeći test je bio trka iz pokreta. I ovoga puta je Bentley izašao kao pobednik. Poslednji test se odnosio na kočenje, a rezultate toga možete pogledati u video snimku ispod teksta.

Iako je Bentley izašao kao pobednik, on se verovatno neće dugo zadržati na vrhu. Podsetimo, Porsche razvija novi Cayenne Turbo S E-Hybrid koji će razvijati oko 670 KS! Time će on biti snažniji i od modela Urus i Bentayga Speed. Takođe, Ferrari sprema svoj SUV po imenu Purosangue. Očekuje se i još perfotmantnija verzija modela Urus i tako dalje… Nešto nam govori da smo tek na počektu segmenta performantnih SUV modela.

Bentley Bentayga Speed, Porsche Cayenne Turbo i AMG G63

Izvor: CarWow

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery