Tjuning

Audi SQ8 u izdanju komapnije ABT Sportsline!

Razvija 503 KS, a i izgleda brže i agresivnije

Audi SQ8 by ABT Sportsline
3.37KPregleda

Tokom prošle godine, tjuning kuća ABT Sportsline je najavila tjuning paket za model Audi SQ8. Ono što nam je tada obećano, danas je ugledalo svetlost dana.

Audi SQ8 by ABT Sportsline

Naime, nemačka tjuning kuča je objavila sve detalje o svom tjuning paketu za model Audi SQ8. Taj tjuning paket donosi promene u dizajnu, ali i na pogonskom sklopu. Prva promena koja se primeti već na letimičan pogled jeste novi “aero-kit”. On se sastoji od prednjeg spojlera, produženog krovnog spojlera i slično.

Kao i uvek, u ponudi je nekoliko opcija felni. Zapravo, za ovaj model su dostupna tri različita dizajna. Jedan je GR u sjajno ili mat crnoj boji, druga je HR Aero u tamno sivoj boji i treća je HR-F u nešto svetlije sivoj boji. Sve ove felne su veličine 22 cola, dok HR-F može da se naruči i u varijanti od 23 cola.

Na zahtev klijenata, ABT može povećati snagu 4.0-litarskog V8 TDI agregata sa 429 KS na čak 503 KS! Obrtni momenat takođe raste sa 900 na 970 Nm. Kao rezultat, SUV iz Ingloštata iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 4,6 sekundi. Poređenja radi, fabrički model do stotke ubrzava za 4,8 sekundi.

Unapređena je i aerodinamika modela Audi SQ8, a instalirano je i adaptivno vešanje. Promene zaokružuju i detalji u enterijeru, kao što je npr. aluminijumsko start/stop dugme.

Audi SQ8 by ABT Sportsline

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery