Vesti

Aston Martin DB5, V8 i Valhalla u novom filmu o Džejmsu Bondu!

Aston Martin je ovo potvrdio na tviteru

Aston Martin i Bond
1.65KPregleda

Puno se spekulisalo oko toga koji automobili brintaskog proizvođača će imati ulogu u sledećem filmu iz “Bond” franšize. Govorilo se da će se u tom filmu pojaviti Aston Martin Rapide E, novi Vantage, da bi se na kraju došlo do modela Valhalla, čije je ime nedavno potvrđeno…

Aston Martin Valhalla

Međutim, Aston Martin je odlučio da stane na put spekulacijama, te je potvrdio da ćemo u 25. filmu o legendarnom špijunu videti tri njihova automobila.

Britanski proizvođač je na tviteru potvrdio da će se u novom Bond filmu naći model Valhalla, kao i DB5 i klasični V8. Dodatnih informacija nema, ali znamo da je Danijel Krejg (Džejms Bond) vozio model DB5 u filmu “Skyfall”. Takođe znamo i da se Aston Martin V8 pojavio u filmu “The Living Daylights” gde je ulogu Bonda tumačio Timoti Dalton.

Novajlija je naravno model Valhalla. Aston Martin je početkom ove nedelje potvrdio da će se hiper automobil sa kodnim imenom AM-RB 003 zaista zvati Valhalla. Taj automobil je razvijen u saradnji sa Ejdrijanom Njuvijem i Red Bull Advanced Technologies.

Aston Martin nije otrkio puno detalja o ovom automobilu. Međutim, on je na Sajmu automobila u Ženevi ove godine predstavljen u formi koncepta. Reč je o trećem “mid-engine” hiper automobilu britanskog proizvođača. Pre njega su to bili modeli Valkyrie i Valkyrie AMR Pro. Za razliku od tih modela, Valhalla će biti više “orijentisan na praktičnost i upotrebljivost na javnim putevima”, naveli su iz kompanije.

Naime, Valhalla će imati širu centralnu konzolu i brojne pregradice za sitnice. Proizvodnja će biti ograničena na svega 500 primeraka. Takođe znamo i da će taj model imati turbo V6 benzisnki agregat kojem će asistirati elektromotor. Pretpostavlja se da će Valhalla razvijati oko 1.000 konjskih snaga (746 kW).

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery