Tjuning

Škoda Kodiaq RS u izdanju kompanije ABT Sportsline!

Razvija 266 konjskih snaga i ima još dinamičniji stav

Škoda Kodiaq RS by ABT Sportsline
553Pregleda

Nakon što je radila na drugim verzijama modela Škoda Kodiaq u prošlosti, tjuning kuća ABT Sportsline je sada svoju “magiju” primenila i na RS varijantu.

Škoda Kodiaq RS by ABT Sportsline

Naime, Škoda Kodiaq RS je najperformantniji SUV češkog brenda. Kakav je to automobil govori nam činjenica da on drži rekord na Nirburgringu u svom segmentu. Međutim, nakon nekoliko modifikacija, Kodiaq RS je sada još snažniji.

Zahvaljujući unapređenjima na softveru koje je primenila kompanija ABT Sportsline, četvorocilindarski twin-turbo dizel agregat zapremine dva litara sada razvija 266 KS (199 kW) i 540 Nm obrtnog momenta. TO je za 30 KS i 40 Nm obrtnog momenta više nego što razvija fabrička verzija. Zahvaljujući dodatnoj snazi, Kodiaq RS iz mesta do 100 km/h sada ubrzava za 6,6 sekundi. Maksimalna brzina je i dalje ograničena na 220 km/h.

ABT Sportsline je modifikovala i vešanje ovog modela, te je on sada postavljen bliže tlu. Tu su i nove GR felne od 20 cola kompanije ABT koje su ofarbane u mat crnu boju. Naravno, Kodiaq RS će biti dostupan i sa drugim felnama čija veličina varira od 18 do 21 cola.

Škoda Kodiaq RS by ABT Sportsline

Postoji mogućnost i da se zadrže fabričke felne i vešanje, te da se samo tjunira čip. Na taj način troškovi su manji.

Šta vi kažete? Da li vam se dopada ova tjunirana Škoda Kodiaq RS?

Škoda Kodiaq RS by ABT Sportsline

Ostavite komentar