970_250_eko
Vesti

Prior Design sprema agrisivni “Widebody-kit” za novi BMW Serije 8!

Tjuning

202Pregleda

S obzirom da se dostava prvih primeraka nove generacije modela BMW Serije 8 sve više približava, počinje i jedna vrsta “trke” između tjuning kompanija koje za cilj imaju da budu prve koje će na tržište plasirati tjuning pakete opreme za taj model.

Jedna od tih kompanija je i Prior Design. Naime, nemačka tjuning kompanija je već na internet pustila tizer fotografiju svog PD800 aero tjuning paketa opreme, a po svemu sudeći, modifikacije koje ona planira da primeni će zahvatiti ceo automobil.

Zahvaljujući ovom novom tjuning paketu, nova Serija 8 će izgledati još agresivnije zahvaljujući proširenim delovima karoserije iznad točkova, redizajniranom prednjem delu na kojem se ističu veliki spliter i širi usisinici za vazduh, a tu su i novi pragovi i hauba sa dodatnim otvorima za vazduh.

Što se zadnjeg dela automobila tiče, na ovoj tizer fotografiji vidimo samo njegov mali deo na kojem se ističe spojler na prtljažniku, a možemo da nagađamo da će se tu naći i novi difuzor.

Kao i veći broj kreacija kompanije Prior Desing, i PD800 će imati H&R vešanje zahvaljujući kojem će vozač sam moći da podešava klirens automobila. TU su i nove PD4 aluminijumske felne veličine 21 cola.

Još uvek ne znamo da li će ovaj tjuning paket podrazumevati i povećanje snage, ali čak i ako ne bude tako, BMW Serije 8 je i kao fabrički model zaista impresivan. Naime, uvodna 840d xDrive verzija ovog modela razvija 316 konjskih snaga (320 PS) zahvaljujući čemu od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,9 sekundi.

Što se trenutno najsnažnije varijante, M850i xDrive, tiče, ona razvija 523 konjskih snaga (530PS) i iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 3,7 sekundi.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery