Vesti

Predstavljen je McLaren 720S Spider!

Otvoren krov i 710 konjskih snaga

1.12KPregleda

 

Linija Super Series modela kompanije Mclaren je bogatija za još jednog člana, a to je potpuno novi 720S Spider koji je juče i premijerno predstavljen.

Prateći stope kupe modela, ovaj „roadster“ poseduje prepoznatljivi prednji deo sa upečatljivim farovima. Veće promene se uočavaju nakon A stubova gde počinje sklopivi tvrdi krov koji se sastoji od samo jednog panela izrđenog od ugljenikovih vlakana. Predstavnici britanskog proizvođača navode da je krov ovog modela zapravo „najbrže sklapajući krov u klasi super automobila“, s obzirom da se može spustiti ili postaviti na meste za samo 11 sekundi dok automobil pritom ide brzinom do 50 km/h.

Klijentima koji žele da u potpunosti iskuse „otvoren prostor“, McLaren nudi i opcionalni elektrohromatski stakleni panel (šiber) na sklopivom krovu. On može biti providan ili zatamljen dodirom jednog dugmeta, a automatski se zatamnjuje kada je motor ugašen.

Osim ovog, „tehnološki naprednog krova“, McLaren 720S je opremljen i naprednom aerodinamikom i aktivnim zadnjim spojlerom koji se automatski podešava u zavisnosti od toga da li je krov spušten ili je na svom mestu. Na kraju, ali ne i najmanje važno, tu su i jedinstvene aluminijumske felne veličine 19 i 20 cola sa Pirelli P Zero ili Pirelli P Zero Corsa pneumaticima.

Kao i svi drugi McLaren modeli, i 720S Spider ima karoseriju izrađenu od ugljenikovih vlakana koja je ekstremno jaka i kruta. Zapravo, karoserija je tako čvrsta da inženjeri nisu morali da dodaju dodatnu potporu uprkos tome što je krov uklonjen. Moramo napomenuti i da je ovaj model za samo 49 kilograma teži od kupea koji je težak 1.332 kilograma. Predstavnici kompanije su naveli i da je McLaren 720S Spider za 88 kilograma lakši od svog najbližeg konkurenta (koji nije imenovan).

Srce modela 720S Spider je zapravo četvorlitarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 710 konjskih snaga (529 kW) i 769 Nm obrtnog momenta, a koji je povezan sa sedmostepenim sekvencijalnim menjačem. Zahvaljujući ovom pogonskom sklopu 720S Spider iz mesta do 96 km/h ubrzava za samo 2,8 sekundi, do 200 km/h za samo 7,9 sekundi. Takođe, ovaj model postiže maksimalnu brzinu od 341 km/h, dok ta brzina sa spuštenim krovom iznosi 325 km/h.

McLaren 720S Spider je već sada dostupan za narućivanje, a dostave prvih modela će početi od marta 2019. godine. Cena ovog modela u SAD iznosi 315.000 dolara, u Velikoj Britaniji 237.000 funti, a u Nemačkoj 273.000 evra.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery