970_250_eko
Vesti

Ford Bronco i „Baby“ Bronco ne stižu u Evropu!?

Bar ne do 2021. godine

Ford Bronco i "Baby Bronco"
929Pregleda

Ford Evropa je u procesu rekonstrukcije koja podrazumeva eliminaciju određenih MPV modela iz game. Umesto toga, kompanija će se fokusirati na krosovere. Međutim, među njima nema modela Bronco i „Baby Bronco“. 

Ford Bronco i "Baby Bronco"

Iako je američki proizvođač obećao da će Evropljanima biti dostupan „prisojan izbor legendarnih modela“ koji će se uvoziti iz SAD, jedan model neće biti deo ponude. Reč je o novom Ford Bronco modelu, čija se premijera s nestrpljenjem iščekuje.

Naime, tokom sastanka povodom poslovanja kompanije u drugom kvaratlu ove godine, rečeno je da će se na tržištu Severne Amerike, Afrike i Bliskog Istoka prodavati model koji će biti direktan konkurent  Jeep Wrangler-u. Nigde se ne pominje da će se on prodavati u Evropi. Takođe, „Baby Bronco“ koga zvanično opisuju kao „malo, off-road namensko vozilo“, neće stići do Starog kontinenta. Umesto toga, on će se prodavati samo u Severnoj i Južnoj Americi.

Interesantno je i to što se na slajdu ne vidi nijedan od ova dva modela sa hibridnim pogonom. To je čudno, jer je Ford ranije potvrdio da možemo očekivati i Bronco Hybrid. U to vreme su predstavnici američkog proizvođača naveli da žele da idu ka elektrifikaciji svojih najpopularnijih modela. „Tu pre svega mislimo na modele F-150, Mustang, Explorer, Escape i Bronco“, naveli su oni.

Slajd koji je objavljen na sastanku je nazvan „Pobednički portfolio – 2019. i 2020.“ To može značiti da Bronco Hybrid neće stići pre 2021. godine. Ako je to zaista tako, onda ne isključujemo mogućnost ni da će se Bronco i „Baby Bronco“ pojaviti u Evropi nešto kasnije.

Standardni Bronco bi trebalo da stigne 2020. godine. Prema najnovijim informacijama on će imati 2.3-litarski EcoBoost četvorocilindarski agregat. On će imati retro dizajn, ali i vrata i krov koji se mogu ukloniti.

Ford Bronco i "Baby Bronco"

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery