970_250_eko
Vesti

Električni Mustang sa pogonom na svim točkovima u izadnju kompanije Charge!

Budućnost klasičnih automobila

222Pregleda

 

Ford naporno radi na električnom krosoveru koji je inspirisan modelom Mustang (verovatno će se zvati Mach 1 Crossover), ali je ljudima koji žele klasični Mustang model sa električnim pogonskim sklopom na raspolagnju novi automobil kompanije Charge.

Ovaj model će biti dostupan u kupe i kabriolet formi karoserije, ima klasičan dizajn, odnosno karoseriju modela Mustang iz šezdesetih godina prošlog veka. Iako je dizajn ovog modela u skladu sa tim periodom, tu je nekoliko detalja koji ukazuju na to da nije reč o klasičnom Mustang modelu. Tu su na primer moderne svetlosne jedinice, redizajnirana maska (rešetka) i nove felne ispod kojih se krije performantni kočioni sisitem za kočionim kleštima zlatne boje.

Iako je spoljašnji dizajn ovog modela urađen u retro stilu, njegov pogonski sklop je potpuno električni. Naime, kompanija Charge je u saradnji sa kompanijom Arrival kreirala performantni električni pogonski sklop koji se sastoji od baterije kapaciteta 64 kWh i nepoznatog broja elektromotora. Zahvaljujući tom pogonskom sklopu ovaj model razvija čak 402 konjske snage (407 PS/300 kW) i 1.200 Nm obrtnog momenta.

Zahvaljujući ovom električnom pogonskom sklopu, ovaj Mustang će od 0 do 100 km/h ubrzavati za samo 3,1 sekudnu i moći će da pređe do 200 kilometara sa jednim punjenem. Na sajtu kompanije se navodi i da će u prodaji biti verzije sa pogonom na svim i samo na zadnjim točkovima.

Moderna tehnologija se prenosi i u kabinu, te će ovaj Mustang biti opremljen luksuznim i potpuno jedinstvenim enterijerom kojeg odlikuju moderna tehnologija i personalizovani digitalni interfejs. U video snimku ispod teksta vidimo da će ovaj model imati digitalnu instrument tablu i veliki infotejnment sistem. Takođe vidimo da je komandna table presvučena kožom, ali i retro volan.

Proizvodnja će biti ograničena na svega 499 jedinica, a svaka od njih će se prodavati sa početnom cenom od 229.625 evra. Prvi modeli će biti dostavljeni tokom septembra sledeće godine.

Da li se vama dopada ovaj spoj istorije i budućnosti? Pišite nam u komentarima.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery