Vesti

Dominacija Ferarija u Singapuru, važna pobeda za Fetela!

Velika nagrada Singapura

Sebastijan-Fetel
371Pregleda

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel trijumfovao je na Velikoj Nagradi Singaputa.  On je sa prednošću od +2.641 ostavio iza sebe timskog kolegu Šarla Leklera i rivala iz Red Bula Maksa Ferstapena.

Sebastijan-Fetel

 

Bila je to 54. pobeda u karijeri nemačkog vozača. Ujedno i peta u Singapuru za automobilistu koji je početkom decenije bio četvorostruki uzastopni šampion F1.

Luis Hamilton je završio na četvrtom mestu, a Valteri Botas je bio peti. Aleksandar Albon je trku završio na šestom mestu. Top 10 kompletirali su Lando Noris, Pjer Gasli, Niko Hulkenberg i Antonio Đovinaci.  Đovinaciju je je to bio četvrti bod u sezoni. On je čak bio i vodeći tokom četiri kruga trke.

Trku je obeležio i svojevrsni sukob dvojice timskih kolega iz Ferarija, a Fetel je do trijumfa došao nakon što je klub rešio da prvi u boks ide upravo nemački vozač, a Lekleru je i tim duže menjao gume. Na taj način je Fetel i došao do trijumfa, a činjenica da je sigurnosno vozilo triput izlazilo na stazu znatno je usporila trku i na taj način pomogla Nemcu da sačuva gume.

Fetel se sada nalazi na petoj poziciji u generalnom poretku vozača, a ispred njega su Hamilton, Botas, Lekler i Ferstapen.

Bila je to prva pobeda Fetela još od Velike nagrade Belgije prethodne godine, a prva dvostruka pobeda Ferarija od 2017. godine, kada su na Velikoj nagradi Mađarske slavili Fetel i Kimi Raikonen.

Izvor: Sport Klub

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery