AktuelnoVesti

Uhapšeni Karlos Gonovi pomagači

1.78KPregleda

Organizatori bega iz Japana smešteni iza brave

Dva bivša američka specijalca pripadnika elitnih „zelenih beretki“ Michael Taylor (59) i njegov 27-godišnji sin Peter Taylor uhapšeni su u sredu u Americi na osnovu zahteva japanske policije koja je u januaru izdala naloge za hapšenje dvojice muškaraca zbog omogućavanja bega Karlosa Gona iz kućnog pritvora.

 

 

Reuters napominje da japanski tužioci navode da je filmski spektakularan beg počeo 28. novembra 2019. kad je Peter Taylor odletio u Japan i sastao se sa Gonom u hotelu Grand Hyatt gdje su u razgovoru proveli oko sat vremena.

 

 

Sledećeg jutra, Michael Taylor, otputovao je iz Dubaija u Osaku u iznajmljenom mlaznjaku Bombardier sa još jednim saradnikom, Georgeom-Antonijem Zayekom, a nosili su dve velike kutije za prevovoz audio opreme.
Istraga je pokazala da su se kasnije toga dana sastali s Peterom Taylorom i Carlosom Gonom u Grand Hyattu u Tokiju i potom se razdvojili.

 

Navodi se da se Peter Taylor zaputio do aerodroma i odleteo u Kinu, dok su ostali, uključujući Gona, seli na voz i stigli na željezničku stanicu Shin-Osaka četiri sata kasnije.
Uzeli su taksi do obližnjeg hotela, gde se bivši direktor Renault-Nissan alijanse uvukao u kutiju , koju su odvukli Taylor i Zayek.

 

Kutija je prošla kroz sigurnosnu kontrolu aerodroma bez provere zahvaljujući nepostojanju velikog uređaja za skeniranje na tom aerodromu.

 

Ubačena je odmah u privatni mlaznjak koji je prvo odleteo u Tursku, gde je Gon gotovo na pisti preša u 300 metara udaljen drugi privatni mlaznjak odakle je zatim odleteo u Liban.

 

Vlasti su uhapsile Taylorove nakon što su američki policijski inspektori saznali da je Peter Taylor rezervisao let iz Bostona za Bejrut ove srede.

 

Sve u svemu, filmski scenario!

 

Rasplet još nije moguće naslutiti.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery