Vesti

Sledeća generacija modela Opel Insignia biće krosover!?

Razlog? Sve slabija prodaja

Opel/Vauxhall Insignia
2.39KPregleda

Opel i njegova sestrinska kompanija Vauxhall tek što su „osvežili“ model Insignia, a spekulacije o njegovom nasledniku već uveliko cirkulišu.

Opel/Vauxhall Insignia

Očekuje se da naslednik modela Insignia stigne nakon 2022. godine, a kako se navodi, ona  bi mogla imati formu krosovera. Kako prenosi AutoExpress, to će biti pokušaj da se na velika vrata uđe u ovaj, sve popularniji segment.

„Industrija već postavlja pitanje šta nakon SUV modela?“, rekao je Stiven Norman, jedan od direktora kompanije Vauxhall. „Mislimo da će nova Insignia biti odgovor na to pitanje. Biće to najveća transformacija koju je kompanija Vauxhall ikada izvela“.

Po tome, sledeća generacija modela Insignia neće biti običan krosover model, već miks SUV-a i MPV-a. Nešto slično modelu Renault Espace. Zahvaljujući toj formi karoserije, biće više mesta za noge i glave putnika na zadnjoj klupi. Prelazak na EMP2 platformu PSA grupacije bi trebalo da omogući veće dimenzije.

Na ovoj platformi su bazirani različiti modeli kompanija Peugeot i Citroen. Isto je i sa modelom Grandland X, a platforma podržava elektrifikaciju. Prema tome, naslednik ovog modela bi mogao imati i plug-in hibridne pogonske sklopove.

Prodaja modela Insignia je pala u Evropi sa 137.714 primeraka prodatih 2009. godine, na svega 67.424 primeraka prošle godine. Tokom prvih 10 meseci ove godine prodaja takođe nije bila sjajna. Prodato je svega 39.904 primeraka.

Opel/Vauxhall Insignia

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery