Predstavljamo

Škoda Citigoᵉ iV – prvo električno vozilo češkog proizvođača!

Ima autonomiju od 265 kilometara!

Škoda Citigoᵉ iV
7.08KPregleda

Škoda nikada nije proizvodila potpuno električno vozilo. Međutim, to se juče promenilo predstavljanjem modela Škoda Citigoᵉ iV.

Škoda Citigoᵉ iV

Ovo elektirčno vozilo je bazirano na modelu Citigo. Pokreće ga elektromotor snage 61 kW (82 KS). Tu je i litijum-jonska baterija od 36,8 kWh zahvaljujući kojoj će ovaj model sa jednim punjenjem moći da pređe i do 265 kilometara (po WLTP ciklusu testiranja).

Baterija je montirana u podu automobila, kao kod modela VW e-Up, ali to nije ista baterija. Ona se može do 80% napuniti za samo jedan sat preko CCS kabla povezanog sa DC brzim punjačem. Preko kućne utičnice, baterija se do 80% puni za 4 sata i 8 minuta. Da bi se baterija u potpunosti napunila potrebno je 12 sati i 37 minuta.

Sa druge strane, elektoromotor je gotovo potpuno isti te razvija identični obrtni momenat od 210 Nm. Zahvaljujući tome, Citigoᵉ iV iz mesta do 100 km/h ubrzava za 12,5 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 130 km/h.

Škoda Citigoᵉ iV će se prodavati samo kao model sa petoro vrata, i sa dva paketa opreme. To su Ambition i Style. Od standardnog Citigo modela se razlikuje po jedinstvenim detaljima kao što je maska u boji karoserije. Tu je i redizajnirani branik sa svetlima za maglu i LED dnevnim svetlima, pokazivači pravca na bočnim retrovizorima i Citigoᵉ značka na zadnjem delu automobila.

Uvodni Ambition model dolazi sa čeličnim felnama veličine 14 cola i penumaticima dimenzija 165/70. Kao opcija su dostupne Scorpius felne veličine 16 cola i pneumatici dimentije 185/50. Te felne su zapravo standard na drugom paketu opreme, Style. Kupci će moći da biraju između sedam boja karoestije. To su: Candy White, Tornado Red, Sunflower Yellow, ekskluzivna Kiwi Green, Deep Pearlescent Black, Crystal Blue i Tungsten Silver.

U kabini Škoda Citigoᵉ iV ima redizajniranu instrument tablu i više standardne opreme. Tu se misli na električne podizače stakla, daljinsko zaključavanje, Swing II radio i slično.  Dostupni su i brojni sistemi za asistenciju vozaču.

Škoda Citigoᵉ iV će početi da se proizvodi tokom druge polovine ove godine.

3 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery