Vesti

„Sigurne staze“ – projekat i sajt posvećen bezbednosti saobraćaja

Saopštenje

2.34KPregleda

U Boru je završen projekat „Sigurne staze i putanje kretanja učenika osnovnih i srednjih škola u Boru“. Takođe, napravljen je i sajt posvećen bezbednosti saobraćaja www.sigurnestaze.com. Ovaj sajt ima za cilj da kroz edukativan karakter, podigne svest o bezbednosti u saobraćaju.

Projekat "Sigurne staze"

Sajt „Sigurne staze“ to čini pružajući neophodne informacije kroz video materijale, kolumne o uzrocima i posledicama saobraćajnih nezgoda, kao i kroz statističke pokazatelje.

Na osnovu pojedinačnih analiza za svaku školu u Boru, urađen je digitalni model dostupan na internet portalu www.bor.sigurnestaze.com.

Tamo je obuhvaćena saobraćajna signalizacija i saobraćajne nezgode koje su se desile u poslednjih pet godina. Ukrštanjem ovih podataka sa infrastrastrukturom i saobraćajnom signalizacijom grada dobijen je digitalni model sigurnih staza i putanja kretanja učenika osnovnih i srednjih škola u Boru.

Cilj projekta je donošenje strategije održivog i delotvornog sistema upravljanja bezbednošću saobraćaja na teritoriji grada Bora koja će omogućiti da u saobraćaju nema povređene i poginule dece. Cilj je i kvalitetnije i transparentnije pružanje javnih usluga građanima i trajno praćenje promena saobraćajne infrastrukture i evidentiranje saobraćajnih nezgoda, uz modifikaciju postojećih sigurnih staza za kretanje učenika.

Projekat sigurnih staza predstavlja pionirski projekat u Srbiji u oblasti bezbednosti dece i mladih u saobraćaju.

Kompletan metodološki prilaz ovom kompleksnom problemu, kreiran za potrebe ovog projekta, može se primeniti na sve gradove i opštine u Republici Srbiji.

Rezultate projekta možete pogledati ovde www.bor.sigurnestaze.com.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery