AktuelnoOnline plusVesti

Putopisni test BMW S1000XR protiv R1250GS (1. deo)

3.88KPregleda

Novopazarci na BMW S1000XR i R1250GS na putu za Saudijsku Arabiju i nazad testiraju izdržljivost i kvalitet vodećih BMW enduro modela

 

 

Ekipa moto entuzijasta ali i reklo bi se pre svega avanturista Rijad Rustić (BMW R1250GS), Benjamin Huseinović (BMW S1000XR) i Emir Ljajić (BMW 1100) iz Novog Pazara, proteklog vikenda su na svojim motociklima krenuli put Meke u Saudijskoj Arabiji. 

Put u ukupnoj dužini od oko 13.000 kilometara planiraju da prevale za 45 dana.

 

Rijad Rustić na BMW R1250GS

 

Njihova ruta je podeljena u dva dela. Na odlasku voze preko Crne Gore, Albanije, Grčke pa trajektom u Izrael, a onda od Tel Aviva i Jafe, nastaviće na jug Izraela direktno na Crveno More kroz Jordan, da bi iz njega ušli u Saudijsku Arabiju krajem ovog meseca.

 

 

 

Ukoliko bude sve pod kontrolom sa vizama Iraka i Iračkog Kurdistana, planirana ruta povratka je još uzbudljivija duž pustinje Saudijske Arabije, Iraka, Iračkog Kurdistana i Turske da bi preko Istanbula stigli do polazne tačke u Novom Pazaru.

 

Benjamin Huseinović na BMW S1000XR

 

Trenutno se nalaze u Atini, čekaju trajekt za Tel Aviv u Izraelu a do sada su preko Crne Gore, Albanije i Grčke prevalili oko 1.300 km.

 

 

Prvi utisci su uglavnom očekivani. BMW S1000XR je prikazao izuzetnu dinamiku vožnje i prosečno najveću brzinu, dok R1250GS u svom stilu drži ritam u značajno udobnijem i opuštenijem kruzerskom načinu vožnje.

 

 

Imajući u vidu da je pred vozačima i motociklima u narednih nekoliko sedmica i desetak hiljada kilometara izuzetno zahtevan pustinjski deo puta kroz Izrael, Jordan i Saudijsku Arabiju sa mnogo peska, prašine uz sve više temperature vazduha, ovaj test će najbolje pokazati i koliko su „obični“ serijski BMW motocikli spremni za izazove.

 

Ostanite uz odvažnu ekipu iz Novog Pazara i VRELE GUME, nastavak sledi…

 

 

BONUS PLUS: Prvi deo puta od Novog Pazara do juga Albanije 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery