Vesti

Predstavljen je koncept Renault 4L e-Plein Air!

PR Saopštenje

Renault e-Plein Air
3.82KPregleda

Povodom proslave desete godišnjice festivala 4L International, Renault je predstavio modernu verziju modela 4L Plein Air. Koncept je nazvan e-Plein Air. Nastao je kao rezultat saradnje odeljenja Renault Classic, Renault Dizajn i kompanije Melun Retro Passiona, stručnjaka za proizvodnju rezervnih delova za retro automobile i kolekcije modela proizvedenih između 1950. i 1990, kao što su Alpine, Citroen, Peugeot i Renault, koji je takođe sarađivao na projektu.

Renault e-Plein Air

Koncept e-Plein Air je konstruisan na platformi JP4 (skraćenoj platformi Renaulta 4). Karoseriju i delove je isporučio Melun Retro Passion, a motor je preuzet iz modela Twizy. 

Festival 4L INTERNATIONAL održava se svake dve godine od 2009. godine. Namenjen je svim vlasnicima Renaultovih kolekcija, a spaja zaljubljenike u Renaultove modele iz svih evropskih zemalja. Festival se ove godine održavao od petka 19. jula do nedjelje, 21. jula. Na njemu je bilo izloženo 1.000 vozila iz više od 20 zemalja, a posetile su ga hiljade zaljubljenika u Renault. 

Elektrifikacija retro automobila trenutno je vrlo popularna. Ovaj električni koncept odaje počast modelu 4L Plein Air iz 1968. godine. Njime Renault na zabavan način podseća publiku na stručnost u proizvodnji električnih automobila.

Renault e-Plein Air

PR Saopštenje: Renault

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery