Vesti

Opel i Vauxhall će do 2020. godine lansirati osam novih i osveženih modela!

Najavljena ofanziva

853Pregleda

Opel i Vauxhall su objavili nove detalje o svojim planovima za narednih par godina. Naime, brendovi koju su u vlasništvu PSA grupacije planiraju da od početka 2019. do kraja 2020. godine na tržište lansiraju čak osam novih ili osveženih modela.

Tri od osam modela će biti potpuno novi. Tu spada potpuno nova Corsa, naslednik kompaktnog krosovera Mokka X, i Vivaro kombi/miniven baziran na modelu Citroen Jumpy, Peugeot Expert i Toyota ProAce. Trenutni Vivaro je baziran na Renault Trafic platformi.

Šesta generacija modela Corsa i potpuno novi Vivaro će se na tržištu pojaviti tokom 2019. godine, a ubrzo nakon toga će im se pridružiti i njihove nove verzije. Naslednik modela Mokka X bi na tržište trebalo da stigne tokom 2020. godine, a veruje se da će upravo taj model imati ključnu ulogu u naporima kompanija Opel/Vauxhall da poveća prodaju svojih SUV modela za 25-40 procenata do 2021. godine.

Do kraja 2020. godine Opel/Vauxhall će u svojoj ponudi imati i četiri elektrifikovana modela. Naime, po prvi put ikad, nova Corsa će biti dostupna i u potpuno električnoj varijanti. Drugi model će biti Grandland X plug-in hibrid. Kupci će oba ova modela moći da naruče veće na leto naredne godine.

Naposletku, do 2024. godine, svaki model kompanije Opel/Vauxhall će imati i svoju električnu varijantu. To je strategija PSA grupacije i ova dva brenda po kojoj oni žele da „promovišu elektro-mobilnost, dok u isto vreme nastavljaju da unapređuju svoje agregate sa unutrašnjim sagorevanjem“.

Sa druge strane, s obzirom da je cilj kompanije da investira u modele koji donose profit, automobili koji se trenutno ne prodaju dobo, neće dobiti svoje zamene. Tu se pre svega misli na gradske automobile Adam i Karl/Viva, ali i kabriolet Cascada. Njihova proizvodnja će uskoro biti obustavljena, ali će oni nastaviti da se prodaju na određenim tržištima do 2019. godine.

Napomena: na fotografijama se nalazi koncept Opel GT X Experimental

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery