Vesti

Jeep Compas će se od sledeće godine praviti u postrojenju Melfi!

PR Saopštenje

Jeep Compass - Melfi
1.22KPregleda

Kao simbolična veza prošlosti i budućnosti, ovaj oktobar je mesec (17.10.2019.) obeležava dve proslave: 25 godina od otvaranja fabrike Melfi, i početak prvih testova nove Jeep Compass proizvodne linije za evropsko tržište.

Jeep Compass - Melfi

Rastući uspeh modela, koji je izašao na tržište 2016. godine i koji je u početku bio pravljen za Evropu u Meksiku, omogućio je da se proizvodnja preseli direktno u Italiju, uključujući i proizvodnju inovativne „plug-in“ hibridne verzije, u fabriku Melfi u regionu Bazilikata, koja je proizvela preko 7,4 miliona automobila od 1994. godine.

U skladu sa investicionim planom vrednim 5 milijardi evra koji je FCA grupa najavila za Italiju, ovo je još jedan važan korak i u razvoju, i u evoluciji brenda u svom pozivu ka  tehnološkim i inovacijama. Takođe je i izvrsnost italijanske fabrike, jedne od najinovativnijih na svetu. Fabrika je izabrana 2014. da napravi prvi Jeep terenac B segmenta. Reč je o modelu Jeep Renegade. 900.000 modela je sišlo sa proizvodne trake u fabrici Melfi od lansiranja. 

Proizvodnja modela Jeep Compass u južnoj Italiji će početi u prvom kvartalu sledeće godine, radi prodaje na evropskom tržištu. Nakon toga će uslediti proizvodnja „plug-in“ hibridnih verzija modela Compass i Renegade. Ovo će omogućiti FCA Grupi da brže odgovori na potrebe kupaca i dinamiku na tržištu.

Proizvodnja modela Jeep Compass je deo znatno šireg investicionog plana. Taj plan obuhvata uvođenje 13 potpuno novih ili restilizovanih modela i pokretanje plana elektrifikacije. To će početi uvođenjem 12 električnih verzija novih ili postojećih modela u gami. 

PR Saopštenje: FCA

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery