Vesti

Jaguar Land Rover ostaje u vlasništvu kompanije Tata Motors!

Odbačene glasine o prodaji britanskog proizvođača

Jaguar Land Rover/Tata Motors
3.8KPregleda

Predsednik kompanije Tata Motors je nedavno izjavio da indijski proizvođač ostaje posvećen kompaniji Jaguar Land Rover. Time je opovrgnuo navode da je britanska kompanija na prodaju.

Jaguar Land Rover/Tata Motors

Sudeći po The Times magazinu, Natarjan Chandrasekaran, predsednik kompanije Tata Motors je poslao pismo britanskoj premijerki Terezi Mej. On je u pismu naveo da će indijski proizvođač i u budućnosti investirati u Jaguar Land Rover. Nedugo nakon toga se pojavilo i saopštenje u kojem se navodi da je Tata Motors posvećena kompaniji Jaguar Land Rover, uprkos Bregzitu.

“Želeo bih da naglasim da ostajemo posvećeni napretku i razvoju kompanije Jaguar Land Rover”, napisao je Chandrasekaran. “Nema istine u glasinama da Tata Motors želi da proda svoj deo akcija kompanije JLR, ili u tome da želimo da ugasimo brend Jaguar”, dodao je on.

Pitanje o budućnosti kompanije Jaguar Land Rover je pokrenuto tokom prethnodih nekoliko meseci. Naime, britanski proizvođač se suočio sa padom prodaje u Kin ii padom prodaje dizel agregata. Na to je u velikoj meri uticalo i pitanje Bregzita. Takođe, “rat tarifa” između Kine i SAD je doprineo gubicima.

Jaguar Land Rover/Tata Motors

Kako bi pomogla britanskom proizvođaču da ponovo stane na svoje noge, Tata Motors je spremila dva plana. Prvi plan, “Project Change” podrazumeva smanjenje troškova za 1,26 milijardi dolara tokom narednih 18 meseci. Drugi, “Project Accelerate” se odnosi na duži vremenski period i podrazumeva smanjenje broja modela u gami britnaskog proizvođača.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery