Vesti

Ford pojačava kapacitet proivodnje modela Ranger!

Zbog povećane potražnje na evropskom tržištu

Ford Ranger
3.62KPregleda

Predstavnici kompanije Ford su danas objavili da će u postrojenju Silverton u Južnoj Africi uvesti treću smenu. To je posledica sve veće potražnje za modelima Ranger i Ranger Raptor.

Ford Ranger

Povećana potražnja dolazi uglavnom iz Evrope, gde prodaja modela Ranger beleži rekord u poslednjih 20 godina.

Naime, u drugom kvartalu ove godine, američki proizvođač je prodao 13.000 primeraka modela Ford Ranger u Evropi. To je za 8,2 procenata više nego u drugom kvartalu prošle godine. U prvoj polovini ove godine prodato je 26.700 primeraka ovog modela, što je najviše od kada je taj model stigao na tržište Starog kontinenta, 1999. godine. Prema poslednjim podacima, Ford Ranger je najprodavaniji pikap model u Evropi, sa udeom na tržištu od 30,4 procenata.

Ford Ranger

To su očigledno i te kako dobre vesti za postrojenje kompanije Ford u Pretoriji, gde se modeli Ranger i Ranger Raptor proizvode za Evropu. Naime, proizvodni kapacitet tog postrojenja je povećan na 168.000 vozila godišnje, što je najviše u njegovoj istoriji. Treća smena će početi da radi od početka avgusta, a otvoreno je 1.200 novih radnih mesta.

Pored modela Ranger, u ovom postrojenju se proizvodi i SUV model Everest.

„Investicija od 216 miliona dolara koja je najavljena 2017. godine, sada donosi plodove. Uvođenje treće smene i povećanje proizvodnog kapaciteta su ti plodovi“, rekao je Oket Beri, potpredsednik odeljenja Forda za Bliski Istok i Afriku.

Uvođenjem treće smene, dnevna proizvodnja automobila skače sa 506 na 720 primeraka.

Ford Ranger

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery