AktuelnoVesti

Automobilski voz

5.87KPregleda

Soko dobija vagon za prevoz automobila

 

 

Kao što je poznato cena karte za voz „Soko“ na relaciji N.Beograd  – Novi Sad kojim se ova relacija prelazi za nestvarnih 31 minut, u promotivnom periodu do kraja aprila iznosiće 300 dinara.

 

Kako javlja Tanjurg©,  nakon toga „Srbija voz“ uvodi još jednu promotivnu akciju: prevoz automobila. 

 

Car Rail

 

Reč je o franšizi koju železnice u Srbiji, preuzimaju od nacionalnih prevoznika u Evropskoj uniji , gde „Car Rail “ usluga postigla veliki uspeh od svog uvodjena 1985.

 

Ovaj servis omogučuje poslovnim ljudima da po dolasku  na odredište imaju na raspolaganju svoj automobil. Time vreme koje su uštedeli putovanjem u brzom vozu neće biti  obezvredjeno daljim vožnjiom u javnom gradskom prevozu ili nikad malim troškovima staničnih taksija.

 

Povratna karta 1500 dinara

 

Car rail“ na relaciji Bograd  – Novi Sad uvodi se  5. maja a promotivne cene važiće do kraja meseca.  U tom periodu putnik „Sokola“ koji želi da preveze svoj automobil izdvojiće za povratnu kartu 1500 dinara (1100 u jednom pravcu). 

 

 

Prema odluci nadzornog odbora „Srbija voza“ koja stupa na snagu danas 01.IV.2022. ukoliko više osoba nastavlja putovanje automobilom, njihove karte obračunavaće se po važećem cenovniku za tzv male grupe.

 

Primera radi,  povratna karta za četvoročanu porodicu iznosiće svega 3.300 dinara ili 2.750 u jednom pravcu.

 

 

Staedler vagon – garancija bezbednosti

 

U narednim sedmicama biće testiran poseban vagon za automobile nabavljen  iz Staedlera. Vagon ima rampu koja olakšava navoz automobila, kao i sigurnosne kamere i alarme, kojima se garantuje bezbednost vozila od oštećenja ili pokušaja kradje. Kapacitet vagona je 20 automobila.

 

 

 

Vozila će se u Beogradu utovarati i istovarati na stanici  Novi Beograd, a u Novom Sadu to će biti na terminalu u produžetku renovirane Železničke stanice.

 

 

Novosadska „stara dama“, najlepša železnička stanica Moderna stila u ovom delu Evrope

 

 

Bez čekanja na granici

 

 

Kada 2025 bude otvorena pruga do Budimpešte, „Car rail“ servis omogućiće prelazak granice bez čekanja. Sve granične i carinske formalnosti obaviće se  tokom putovanja.   U Subotici će takodje biti izgradjen terminal za navoz automobila.

 

 

 

Pogodnost ove usluge jeste da se od Beograda do Budimpešte stigne za svega tri sata a zatim da imate na raspolaganju svoj automobil za istraživanje Mađarske prestolnice, Sent Andreje i zamka barona Žigmonda. 

 

Turisti iz Zapadne Evrope već koriste usluge Budimpeštanskog terminala  „Büdös pina” na stanici Keleti.

 

 

 

 

Izgradnja Segedinskog  teminala “Lófaszfeld” privodi se kraju, što će značajno olakšati malogranični saobraćaj.

 

 

Izvor: Tanjurg©

Priredio: Miroslav Šosberger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery