AktuelnoVesti

Amerika vozi na „rezervi“

929Pregleda

Sve češće krađe goriva i broj vozila koja ostaju na putu bez goriva

 

Nakon uvođenja vanrednog stanja u Americi koje se odnosi na nedostatak i štednju električne energije, na red su došli i vozači klasičnih „mašina“.

 

 

Zahvaljujući naglom rastu cene benzina, koja je došla sa prosečnih 3,2 dolara na 5 dolara po galonu (3.785 litara) beleži se masovni porast krađe goriva iz rezervoara na ulicama i javnim garažama.

 

Osim toga, bar kako kaže statistika rezervoari Amerikanaca počinju polako da korodiraju jer su sve češće na poziciji žutog slova „R“.

 

Američki klub AAA (slično našem AMSS) je saopštio da su uočili porast broja vozača koji su ostali bez goriva i koji su pozvali AAA za pomoć. Prema njima broj takvih poziva je povećan za 60 posto u poslednjih 6-12 meseci u Mičigenu.

 

Tačan razlog porasta broja vozila koja ostaju bez goriva  je nejasan, ali se nagađa da se mnogi vozači drže starih navika poput uobičajenog točenja za 20 dolara bez da provere količinu koja je sada značajno manja nego pre godinu dana. 

 

Dok bi vam 20 dolara prošle godine u ovo doba donelo oko 6,5 galona (24,6 litra) goriva, danas vam ta ista količina donosi samo 4 galona (15,14 litra). Kao rezultat toga, vozači ne mogu da putuju tako daleko i čini se da brojni od njih ostaju bez goriva na svojim putovanjima jer ne gledaju u merač. Takođe je moguće da vozači čekaju do poslednjeg trenutka da posete benzinsku stanicu, u nadi da će cene pasti.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery