AktuelnoVesti

BMW priprema programe za simuluranje sportske vožnje

1.65KPregleda

Plastična lutka za ljubav?!

 

 

Dolazeći BMW M3 i M4 biće električni sa simulatorima menjača i sportske vožnje

 

 

Nova EU zakonska regulativa primorala je sve proizvođače da se okreću električnom pogonu, želeli oni to ili ne.
Jedan od onih koji to rade nevoljno je BMW u svojoj sportskoj seriji M, čiji su zaštitni znaci miris benzina, spaljenih guma i zvuk moćnog benzinskog agregata.

 

 

 

Dolaskom elektrike, od celokupnog BMW M doživljaja ostaće samo snaga motora što ni izbliza nije dovoljno da se zadovolje sva čula ljubitelja i korisnika BMW M linije. 

 

Upravo zato, BMW je odlučio da sportskim vozačima u budućnosti kroz seriju M ponudi rešenje koje ća (možda) zadovoljiti.

 

U budućim M3 i M4 elektronika će iz zvučnika simulirati zvuk automobila ali će istovremeno softver oponašati promene stepena prenosa

 

 

BMW inženjeri uveliko istražuju simuliranje menjača, odnosno osećaj promene brzina, zvukove i vibracije koji pritom nastaju – u novim električnim modelima. 

 

 

 

Naime, vozači modela M3 i M4 njima često voze i trkačkim stazama, kada ne gledaju na brzinomer, već se oslanjaju isključivo na ostala čula kako bi dobili osećaj za to što automobil radi te kada je na svom “limitu”. Prelaskom na električni pogon to bi moglo da nestane, pa zato možda u nove modele ugrade simulaciju menjača i klasičnog pogona, sve kako bi vozačko iskustvo ostalo slično postojećemu.

 

 

Šta reći? Ništa više neće biti isto pa ni BMW koji je na putu da od serije M umesto žestokog borca, načini plastičnu lutku za ljubav…

 

 

BONUS VIDEO: Dobri stari benzinski BMW M3 na putevima Srema 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery