AktuelnoVesti

Cimos opet menja vlasnika

2.93KPregleda

Legendarna fabrika iz Jugoslavije još živi

 

 

Malo stariji čitaoci je sećaju značaja brenda Cimos na tržištu Jugoslavije sedmadesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

 

Saradnja sa Citroenom i proizvodnja nekoliko modela automobila samo je bila vrh ledenog brega potencijala ove fabrike. A njena istorija još traje, doduše sa poteškoćama!

 

 

Pet godina nakon što je preuzeo investicioni fond TCH Grupacija, Cimos sa sedištem u Kopru ponovo menja vlasnika. Koparska firma prelazi pod okrilje minhenskog Mutaresa. 

 

 

 

Mutares je privatna investiciona kompanija koja preuzima firme srednje veličine sa sedištem u Evropi i prodaje ih nakon stabilizacije poslovanja. Završetak transakcije očekuje se u trećem kvartalu ove godine.

 

Cimos ima sedište u Sloveniji i, zajedno sa sedam proizvodnih pogona u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i jednom logističkom fabrikom u Sloveniji, vodeći je proizvođač nekih ključnih automobilskih komponenti kao što su kućišta kompresora i središnja kućišta, nosači motora, kočioni diskovi i bubnjevi, elementi menjača…

 

 

Među najveće kupce Cimos komponenti spadaju Audi, Volvo, Novoline, BMW, Ford, BMTS Technology i BorgWarner

 

 

Grupacija Cimos, sa oko 2.000 zaposlenih, u ovoj godini očekuje oko 160 miliona evra prihoda.

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery