Vesti

Škoda Kodiaq GT pokazala svoje lice!

Premijera pre premijere

16Pregleda

Nakon što smo jutros objavili vest o zvaničnim render fotografijama modela Škoda Kodiaq GT koji je namenjen samo kineskom tržištu, danas je ovaj model i zvanično predstavljen.

Predstavnici kompanije ovaj model opisuju kao prvi SUV/kupe češkog proizvođača, a reč je o četvrtom SUV modelu ovog brenda koji će se prodavati na kineskom tržištu. Naime, Kina je jedina zemlja na svetu gde su dostupni sva četiri SUV modela, Kamiq, Karoq, Kodiaq i Kodiaq GT iz Škodine game. Ovaj najnoviji model će biti perjanica Škode na jednom od najvećij tržišta automobila na svetu.

Novi model baziran je na standardnom Kodiaq modelu, ali za razliku od njega ima SUV/kupe dizajn spoljašnjosti, odnosno, padajući krov. Međutim, kao što vidimo na fotografijama ovaj model ima petoro vrata.

Dok prednji deo u velikoj meri podseća na Kodiaq koji se prodaje i na drugim tržištima, bokovi i zadnji deo automobila su dosta drugačiji. Naime, Kodiaq GT izgleda “dinamičnije” od standardnog modela. Dizajn zadnjeg prozora i dve izduvne cevi dodatno doprinose tom utisku.

Ovaj SUV model je dugačak 4.630 mm, a pored sportskog dizajna spoljašnjosti on ima i sportsku kabinu, iako još uvek nema fotografija koje bi to mogle i da dokažu. U kabini ima dovoljno prostora za pet odraslih osoba.

Kodiaq GT će se prodavati sa dve varijante dvolitarskog TFSI benzinskog agregata od kojih će jedna razvijati 183, a druga 217 konjskih snaga. Prvi dolazi u paketu sa pogonom na prednjim točkovima, dok jači model ima pogon na svim točkovima i sedmostepeni DSG menjač.

Tu su naravno i brojni sistemi za asistenciju vozaču. Ovaj model će premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Guanžou koji svoje kapije za posetioce otvara 16. novembra.

Ostavite komentar