Vesti

Porsche 911 Turbo S Cabriolet u izdanju kompanije Edo Competition razvija 665 konjskih snaga!

Tjuning

106Pregleda

Prošle godine je tjuning kompanija Edo Competition predstavila specijalni Porsche 911 Turbo S Cabriolet ofarban u potpuno jedinstvenu maslinasto zelenu boju.

Iako ta nijansa boje nije po svačijem ukusu, očigledno se dopala još nekome, te se toj kompaniji javio klijent koji je naručio potpuno identični automobil.

Nakon toga je Edo Competition pretražila tržište polovnih automobila sa željom da pronađe model 911 Turbo S u kabriolet verziji sa malim brojem pređenih kilometara, kojeg je ofarbala u gore pomenutu “Olive Green” (maslinasto zelenu) boju. Čitav process je trajao svega četiri nedelja, a nova boja nije jedino što je modifikovano na ovom modelu.

Tjuning kompanija navodi da zahvaljujući njihovom performance paketu opreme i novom sportskom izduvnom sistemu, ovaj Turbo S sada razvija 665 konjskih snaga (495 kW) i 850 Nm obrtnog momenta. Rezultat je takav da automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 2,6 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 350 km/h!

Poređenja radi, fabrička verzija modela Porsche 911 Turbo S Cabriolet poseduje šestocilindarski agregat radne zapremine 3,8 litara koji razvija 572 konjske snage (427 kW) i 750 Nm obrtnog momenta, te od 0 do 100 km/h ubrzava za tri sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 330 km/h.

Ovaj model (sa fotografija) je iz Nemačke otputovao u Dansku, gde ga je čekao srećni vlasnik…

Ostavite komentar