Vesti

Nissan Leaf sa baterijom kapaciteta 60 kWh će koštati oko 35.000 evra!?

Proizvodnja počinje u januaru

21Pregleda

Nissan Leaf sa baterijom kapciteta 60 kWh je sve bliži serijskoj proizvodnji, a ako je verovati novim izveštajima on neće biti ni previše skup.

Naime, na internetu se pojavio izveštaj u kojem se navode preliminarne cene automobila kompanije Nissan među kojima je i ona za model Leaf sa velikim dometom i baterijom kapciteta 60 kWh, koja će navodno nositi oznaku E-Plus. Taj model će, ako je verovati ovom izveštaju biti za oko 5.000 evra skuplji od modela sa baterijom kapaciteta 40 kWh.

Ono što je možda najvažnije jeste činjenica da će kupci električnih vozila dobiti dodatni izbor koji možda neće biti jeftin kao neka vozila sa agregatima sa unutrašnjim sagorevanjem, ali će svakako biti jeftiniji od uvodnog Tesla Model 3.

Osim takmičenja sa Teslinim Model 3, ovaj “dugodometni” Nissan Leaf će morati da se takmiči i sa modelom Chevrolet Bolt, koji se u uvodnoj verziji prodaje po ceni od 37.495 dolara u SAD. Sve varijante tog modela imaju domet od 383 klometara, a procenjeno je da će novi Leaf E-Plus sa jednim punjenjem moći da pređe i do 362 kilometara, što je znatno više od 243 kilometara koliko može da pređe verzija ovog modela sa baterijom kapaciteta 40 kWh.

U izveštaju stoji i da će proizvodnja modela Leaf E-Plus početi u januaru sledeće godine.

Ostavite komentar