Vesti

Maserati GranCabrio tjuniran od strane kompanije Pogea Racing

Tjuning

101Pregleda

 

Jedan od najlepših modela kompanije Maserati, GranCabrio, prošao je kroz tretman tjuning kompanije Pogea Racing, i moramo priznati da deluje impresivno.

Maserati GranCabrio je premijerno predstavljen pre oko devet godina, a reč je o kabriolet verziji modela GranTurismo. Iako “debelo” zaostaje za konkurenijcom, moramo priznati da on jop uvek izgleda lepo i da ima neku svoju draž. Međutim, sada je tjuning kompanija Pogea Racing ovom modelu “podarila novi život”, zahvaljujući brojnim modifikacijama.

Da počnemo od agregata. Naime, Pogea Racing je modifikova softver ECU-a tako da V8 agregat radne zapremine 4,7 litara sada razvija 477 konjskih snaga i 533 Nm obrtnog momenta. Fabrička verzija razvija 460 konjskih snaga i 520 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome ovaj automobil sada postiže maksimalnu brzinu od 305 km/h.

Kako bi ostatak automobila uskladila sa promenama na agregatu, Pogea Racing je GranCabrio model opremila i novim amortizerima koji unapređuju upravljanje i smanjuju klirens vozila za 40 mm, zbog čega automobil izgleda agresivnije. Tu su i Michelin Pilot Sport 4S pneumatici. Tu su i nove felne veličine 21 cola.

Ako klijenti to žele, ova tjuning kompanija je spremna i da unapredi enterijer automobila time što će u njega ubaciti presvlaku od kože i detalje izrađene od ugljenikovih vlakana.

Ostavite komentar