Vesti

Infiniti se sledeće godine povlači iz Zapadne Evrope!

Ovog leta se obustavlja proizvodnja modela Q30 i QX30 u Velikoj Britaniji

Infiniti Q30
478Pregleda

Glasine koje već neko vreme kruže svetom automobilizma su juče i zvanično potvrđene. Nissan je odlučio da svoj luksuzni podbrend Infiniti povuče iz zapadne Evrope početkom 2020. godine.

Infiniti Q30

Naime, Infiniti je najavio plan restrukturizacije koji podrazumeva da se fokus te kompanije usmeri na tržištima gde prodaja raste, kao što su Severna Amerika i Kina. Po tom planu, ovaj proizvođač automobila će se povući sa tržišta zapadne Evrope početkom sledeće godine. Nažalost, to znači da će proizvodnja modela Q30 i QX30 u postrojenju u Sanderlednu biti obustavljena.

Predstavnici kompanije su naveli da će uprava “razgovarati o budućnosti postrojenja u Sanderlednu sa radnicima i njihovim predstavnicima (sindikatom)”. Navodi se i da Infiniti radi na alternativnim rešenjima za radnike koji bi zbog ove odluke mogli ostati bez posla.

Što se ovlašćenih dilera i salona automobila tiče, predstavnici brenda Infiniti su naveli da će se tranzicija voditi postepeno. To znači da se u salone neće slati novi automobili, ali da će podrška i servis i dalje biti tu.

Ova odluka, kako se navodi, neće imati uticaj na operacije brenda Infiniti u istočnoj Evropi. Navodi se da neće trpeti ni tržišta na Bliskom Istoku, Rusiji i Aziji. Za SAD se planira još SUV modela, za Kinu 5 novih vozila.

Infiniti Q30

Ostavite komentar