Vesti

Hyundai i30 Fastback N debituje 26. septembra na trci od Rima od Pariza!

Premijera pre premijere

568Pregleda

Iako će svoju zvaničnu, javnu premijeru imati 2. oktobra na Sajmu automobila u Parizu, Hyundai i30 Fastback N će biti predstavljen bez kamuflaže par dana ranije.

Naime, predstavnici kompanije Hyundai su naveli da će predstaviti model i30 Fastback N 26. septembra na putu od „večnog grada“ do „grada svetlosti“ (od Rima do Pariza). Tada će se dva najbolja vozača kompanije Hyundai međusobno trkati u dva i30 Fastback N modela.

Ta dva vozača su Gabrijel Tarkini, FIA TCR vozač i legendarni Tjeri Njuvil. Oba vozača će ovaj kupe „gurati do njegovih krajnih granica“, te će pokušati da postave novi rekord.

Za sada nema dodatnih detalja o toj misterioznoj trci, ali ona će verovatno biti održana na zatvorenim putevima ako Hyundai zaista želi da vozači izvuku maksimum iz novog modela. U svakom slučaju, mislimo da je nemoguće zatvoriti put dužine 1.422 kilometara koliko ima od Rima do Pariza, te su veće šanse da će ovo biti „putovanje“ a ne trka.

Više ćemo znati za par dana, a do tada Hyundai opisuje svoj novi model kao „prvi „hot“ kupe sa petoro vrata u C segmentu“. Velike su šanse da i30 Fastback N ima isti pogonski sklop kao i modeli i30 N i Veloster N.

Prema tome, očekuje se da dvolitasrki benzinski agregat razvija 247, ili 271 konjsku snagu.

Ostavite komentar