Online plus

FIAT 500L Living i 500L Trekking

295Pregleda

Braća po majci

Dugo najavljivana veća braća Fiata 500L koji nose oznake Living i 500L Trekking konačno su predstavljena medijima.

Prvo vozilo za celu porodicu: Nepogrešiv dizajn modela Fiat 500, u spoju sa optimalnim odnosom prostora u unutrašnjosti i spoljnih dimenzija

Dva automobila, na izgled veoma slična, vrlo su različita po obliku i karakteru, ali sa istim zajedničkim korenima: Fiat 500, ikona italijanske proizvodnje, koja se afirmiše širom sveta zahvaljujući italijanskom stilu, neprestanim inovacijama, ekološkom pristupu i vrhunskom kvalitetu. To je čarobna formula sa kojom je model 500 dokazao u praksi da mali gradski automobil može da ostvari globalni uspeh zahvaljujući pre svega svojoj upotrebljivosti i stilu.

500L Living
500L Living je najnovija evolucija linije modela 500, automobil koji se obraća različitim ciljnim grupama, populaciji koja traži nešto novo, sklad između funkcionalnosti i dizajna, sa fleksibilnošću korišćenja i prostorom za niz interesovanja, bez potrebe za kompomisima na račun stila.

Fiatov novi Magic Purpose Wagon poseduje šarm modela 500, agilnost i kompaktnost kao kod automobila srednje veličine, udobnost i sadržajnost kao kod karavana C klase i prostranost i raznovrsnost kao kod MPV vozila. Ovo su elementi novog koncepta automobila, koji nije zasnovan samo na tehničkim specifikacijama, već, iznad svega, i na tome kakav utisak ostavlja u stvarnosti: kod ovog automobila, „životni prostor“, koji određuje njegovo ime, zauzima glavno mesto.

Najveći prostor u svojoj kategoriji: 5+2 sedišta u svega 4,35 metara

Sa dodatim trećim redom sedišta, novo vozilo predstavlja najkompaktniji MPV model sa 5 + 2 sedišta u svojoj kategoriji: dugačak je 435 cm, širok 178 i visok 167 cm. Uprkos tome što je 20 cm kraćoj u odnosu na karavan C-segmenta, Fiat 500L Living pruža vrhunsku udobnost, prostranost i teretni kapacitet, kao što sugeriše njegova zapremina prtljažnika od 638 litara.

Fiat 500L Living će biti opremljen jednim benzinskim motorom – 0.9 TwinAir Turbo od 105 ks – kao i sa dva turbo-dizel motora: 1.6 MultiJet II od 105 ks i HP 1.3 MultiJet II od 85 ks, od kojijh je drugi, takođe, sa automatskim prenosom.

Linija obuhvata dve konfiguracije (Pop Star i Lounge), obe sa po 5 ili 7 sedišta, 19 boja karoserije (uključujući 11 dvobojnih kombinacija) i 6 konfiguracija enterijera, 15 različitih tipova alu-felni i radkapni, za, ukupno, ne manje od 282 moguće kombinacije. Pored toga, novi Fiat 500L Living nudi opremu kakva priliči višem segmentu, što demonstriraju novi kožni enterijeri, integrisan navigacioni sistem i zadja kamera koja olakšava kretanje unazad.

Fiat 500L Living će se proizvoditi u novoj srpskoj fabrici u Kragujevcu, a prijem narudžbina će početi u julu u Italiji, a potom, postepeno, i u drugim evropskim zemljama.

500L Trekking
Fiat 500L Trekking je slobodan duh, sa dve savršeno spojene duše, koje vole da se svakodnevno nadmeću: jedna je urbana, za laganu vožnju kroz grad, dok je druga više avanturistička, savršena za ona mala zadovljstva vikendom, koja život čine vrednim.

Novi automobil nosi upečatljiv izgled univerzalnog vozila, u spoju sa visokim podvozjem i posebno oblikovanim branicima sa zaštitnim lajsnama. Pored toga, elegantan eksterijer je poboljšan novim 17-inčnim alu-felnama sa dijamant završnicom, ručkama sa satenskom završnom obradom i bočnim lajsnama od brušenog čelika.

Novi model nudi čitav niz standardnih funkcija, uključujući pametan pogon na prednje točkove, sa Traction+ tehnologijom, koji, zajedno sa M+S gumama sa „pahuljicom“ (takođe standardan deo opreme), olakšava rukovanje vozilom na terenu sa slabim oslanjanjem. Ne dovodeći u pitanje prostranost i funkcionalnost modela 500L, Fiat „City Lounge“ dizajniran je tako da lako smesti mala zadovoljstva i velike radosti zajedno – decu, prijatelje, putovanje – zahvaljujući svojih 3,17 m3 prostora za putnike i prostranom prtljažniku pravilnog oblika (zapremine do 455 litara).

Fiat 500L Trekking dostupan je sa dva benzinska motora – 1.4 16v sa 95 ks i 0.9 TwinAir Turbo sa 105 ks – i dva turbo dizel motora – 1.6 MultiJet II od 105 ks i 1.3 MultiJet II od 85 ks, koji poseduje i Dualogic, robotizovani automatski prenos.

Internet sajt

Povodom 6. rođendana ovog Fijatovog kultnog gradskog automobila, lansiran je novi globalni fiat500.com internet sajt posvećen porodici modela 500. Predstavlja modele iz kompletne ponude: od prvog člana iz 2007. godine do dva najnovija modela, 500L Living i 500L Trekking.

To je prvi vebsajt dizajniran za iPad uređaje koji se može pretraživati i preko vašeg PC-ja: namenjen tablet uređajima, njegov dizajn vam dozvoljava da istražujete portal na jednoj strani, otkrivajući sve modele i verzije u asortimanu porodice 500 preko dva velika bočna podmenija koji prikazuju konfiguracije, boje, motore, felne i enterijer sa odgovarajućim detaljima. Pored privlačne grafike i veselih boja, novo virtualno okruženje modela Fiat 500 nudi jednostavnu, brzu i intuitivnu navigaciju, koja će sigurno privući njegove brojne fanove širom sveta.

Nakon početnog pokretanja u julu, drugi, potpuniji sajt će biti dostupan u oktobru, uz značajan broj interaktivnih odeljaka, uz magazin koji će biti posvećen svetu modela 500 sa sadržajem prokupljenim preko društvenih mreža; traka sa alatkama će omogućiti pristup svetu modela 500 na društvenim mrežama, kao i pristup igrici koja će imati za cilj za zabavi, ali i da informiše.

Sve nove verzije motora Trekking su sa funkcijama visoke vrednosti. Pored opreme modela 500L Pop Star, Trekking nudi važne standardne funkcije kao što su automatski sistem upravljanja klimom, električni podizači zadnjih stakala, svetla za maglu, sistem Traction+, CD/MP3 UConnect radio sa tač-skrinom od 5 inča, automatski farovi i senzor za kišu.

Jedna od motora iz ponude, koji na najbolji način demonstrira istraživački duh novog modela je, svakako, turbo-dizel motor 1.6 MultiJet II sa 105 ks, koji je nedavno lansiran kao deo linije modela 500L. To je veoma prilagodljiv motor koji nudi visok obrtni momenat pri niskom broju obrtaja, najbolji u segmentu. To ga čini savršenim motorom za svaku situaciju, na bilo kom putu, istinskim univerzalcem koji je naišao na veoma dobar prijem kod vlasnika modela 500L – brojke sve govore: za svega 4 meseca od lansiranja na tržište izabralo ga je 20% kupaca Fiat „City Lounge“ modela.

Isti motor je izabran za ekskluzivnu Opening Edition verziju modela 500L Trekking, ograničenu seriju koja je izbačena na tržište u Italiji u junu – preko „Facebook offer“ i „Google offer“ servisa – za koju je primljeno 500 narudžbina, zahvaljujući mnoštvu standardnih funkcija koje su uključene u cenu: dvobojna karoserija, zadnji senzori za parkiranje, City Brake Control sistem, Beats Hi-Fi zvučni sistem i paket Comfort (prednji naslon za ruke i električno podešavanje prednjeg sedišta u lumbalnom delu).

Traction+, inovativni sistem kontrole pogona poboljšava upravljanje vozilom na teškom terenu

Ostavite komentar