Vesti

Ferrari Portofino u izdanju kompanije Wheelsandmore

Tjuning

214Pregleda

 

Iako je premijerno predstavljen prošle godine, tjuning kompanije nisu pokazale preterano interesovanje za model Ferrari Portofino, bar za sada.

Međutim, to bi uskoro moglo da se promeni s obzirom da je kompanija Wheelsandmore odlučila da ovaj automobil postane njen najnoviji projekat.

Naime, da krenemo prvo od twin-turbo V8 agregata radne zapremine 3,9 litara koji razvija 592 konjske snage (600 PS/ 441 kW) i 760 Nm obrtnog momenta kod fabričke verzije modela Portofino.

Taj agregat sada, zahvaljujući “plug-and-play” modulu kompanije Wheelsandmore razvija 670 konjskih snaga (680 PS/ 500 kW) i 870 Nm obrtnog momenta. Predstavnici tjuning kompanije nisu otkrili kakve su performanse modela Portofino zahvaljujući ovoj modifikaciji, ali se navodi da ona košta 3.360 evra u Nemačkoj.

Druga promena jeste to što je na ovaj model ugrađen novi “aftermarket” izduvni sistem, zahvaljujući kome V8 agregat zvuči još bolje. Izduvni sistem je izrađen od nerđajućeg čelika, ima dva “krila” ventila koji se mogu kontrolisati preko daljinskog upravljača, a u kompletu košta 3.756 evra.

Deo o snazi je pokriven tjuningom agregata i novim izduvnim sistemom, a za vizuelni doživljaj su zaslužne nove felne, koje je kreirala kompanija Wheelsandmore. Naime, za model Portofino je dostupno četiri različitih vrsti felni, a sve imaju veličinu od 21 cola. One su nazvane: Fivestar, F.I.W.E., 6Sporz² i Fork (dostupne u veličini od 22 cola za zadnju osovinu).

Ostatak automobila je ostao potpuno isti kao fabrički model, a s obzirom da Portofino izgleda sjajno takav kakav jeste, mislimo da mu vizuleni tjuning i nije potreban.

Ostavite komentar