Vesti

Bugatti Chiron Super Sport na sajmu u Ženevi 2019. godine?

Najava

371Pregleda

Već neko vreme se spekuliše da Bugatti planira dodatno proširenje ponude modela Chiron. Jedna od planiranih verzija je i Super Sport, koja će, prema najnovijim informacijama, premijerno biti predstavljena u Ženevi sledeće godine.

Naime, pojavile su se informacije da je proizvođač iz Molshajma već predstavio ovaj automobil odabranim pojedincima od kojih se očekuje da će ga i kupiti.

Potencijalnim kupcima je Chiron Super Sport opisan kao “projektil” i “lepota brzine”, a očekuje se da će se u odnosu na standardnu verziju razlikovati naprednijim aerodinamičkim karakteristikama, smanjenom masom i još snažnijim pogonskim sklopom.

Preciznije, očekuje se da će njegov osmolitarski quad-turbo W16 agregat razvijati više od 1.500 konjskih snaga i 1.600 Nm obrtnog momenta!

Proizvodnja ovog automobila će navodno biti ograničena na između 20 do 40 primeraka. Naravno, prema izveštajima insajdera, određeni broj narudžbina je već primljen, a možda je i cela serija već rasprodata.

Bugatti navodno još razvija i značajno lakšu Superleggera verziju Chirona, a na tržištu bi trebalo da se pojavi i verzija Aperta s uklonjivim krovnim panelom.

Napomena: Na fotografijama se nalazi Bugatti Chiron Sport.

Ostavite komentar